Bradul


Am mers astăzi în piață să cumpăr un brad, pentru că fiică-mea cea mică era de-a dreptul terorizată de gândul că, în lipsa bradului, Moșul va omite să ne viziteze anul acesta. 

Visam și eu, ca toată lumea dealtfel, un brăduț frumos, proaspăt, bogat, simetric… pomul perfect de Crăciun.

În piață, zarvă multă, negocieri intense. Oferta destul de bogată, deși mai e foarte puțin până încep sărbătorile.

Când l-am zărit, la capătul șirului de brazi de vânzare, un sentiment ciudat a pus stăpânire pe mine. 

Era sfrijit, strâmb, cu cele câteva crengi atârnând asimetric într-o resemnare aproape poetică…

Pe amărâtul acesta, mi-am zis, nu l-ar alege nimeni! N-are șanse să își împlinească menirea pentru care a fost sacrificat. 

Am mai dat o tură printre coniferele expuse cu ostentație de vânzători gălăgioși și insistenți. Și m-am întors la el. 

N-a fost nevoie de prea multă reflexie pe tema simbolisticii pomului de iarnă. Decizia mea, am constatat atunci, era deja luată în clipa în care am pus pentru prima oară ochii pe bietul exemplar chinuit. 

De ce să nu fiu eu cea care îi oferă un cămin provizoriu și câteva zile de glorie înaintea agonizantului sfârșit?

Mă întrebam cum vor privi fetele stârpitura jalnică pe care le-o voi prezenta în locul idilicului brad pe care-l așteptau. Abia dacă am observat vânzătorul răsuflând ușurat că s-a scăpat de el. 

Oricine merită o șansă, mi-am zis, cu inima plină de un avânt de generozitate care m-a surprins până și pe mine. 

Cu cine, oare, asemuiam acel brad atipic, antisocial, dar demn și original pe care insistam să il salvez din ghearele propriei sale neputinți?




Despre mine

Fotografia mea
Cluj-Napoca, Romania
Cuvântul care mă caracterizează cel mai bine e „INDEPENDENȚA”. * Eu fac doar ce vreau, cum vreau și când vreau. Evident, când refuz să fac ceva ce „trebuie”, îmi asum consecințele. * Dar am observat că, atunci când faci doar ce vrei, o faci cu mare plăcere, iar rezultatele sunt foarte bune. * Îmi place să mă ocup de cele două fete minunate ale mele, Alexandra de 7 ani și Andreea de 2 ani. Alex învață acum să scrie și să citească, iar la toamnă va fi în clasa I. Deea se pregătește pentru grădiniță, învățând poezii și cântecele. Ador să le răsfăț cu mâncăruri bune și sănătoase, cărora le dau cele mai interesante nume (specialitatea lui Shrek cu viermi de mlaștină- adica orez, grătar de stegozaur, cremă de fructe preistorice cu iaurt...) * În rest, îmi place să fotografiez tot ce văd interesant, în special fetele mele și peisaje.